Escape route

In Kasteel Doorwerth kun je een spannende escape route spelen. Met het spelen van deze game voorkom je dat het verhaal van Gelderland gewist wordt door het kraken van codes en het oplossen van puzzels. Houd je van raadsels en van het speuren naar verborgen aanwijzingen, breng dan snel een bezoek aan Kasteel Doorwerth!

Het Verloren Verhaal van Gelderland

Bij het spelen van dit spel red je de collectie van het museum. Dit doe je door met gezinsleden puzzels op te lossen en raadsels te ontrafelen, maar ook door het zoeken van topstukken in de collectie. De route staat garant voor een uitdagende zoektocht in en rond het museum. Je gaat aan de slag met de Gelderse geschiedenis en de collectie van het museum.

De escape route

  • De route duurt ongeveer twee uur
  • Laatste starttijd 14.30 uur (vanwege de duur van de game)
  • Geschikt voor twee tot vijf deelnemers vanaf acht jaar en ouder
  • Advies: laat tenminste één volwassene onderdeel van de groep zijn. Door de krachten van ouders en kinderen te bundelen, heb je de meeste kans om alle puzzels op te lossen.
  • Voor het oplossen van de puzzels is een smartphone met QR-scanner noodzakelijk
  • Deelname € 10,- per team/gezin + entreeprijs kasteel of gratis toegang met de museumkaart of donateurspas GLK.

Andere locaties

Ook in Museum Kasteel Wijchen, Museum Elburg, Kasteel Huis Bergh, Museum Smedekinck, Kasteel Doorwerth en het Elisabeth Weeshuis Museum zijn Escape routes te spelen. Het verhaal is per locatie anders.

Het Verloren Verhaal van Gelderland is onderdeel van het project Verhaal van Gelderland en is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.