Openingstijden & entree

Museumkaart geldig

Het museum in Kasteel Doorwerth is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. De kasteelwinkel is ook zonder entreekaartje toegankelijk.

Tijdens schoolvakanties is het kasteel in 2019 extra geopend op de maandagen: 18 en 25 februari, 29 april, 15, 22 en 29 juli, 5, 12 en 19 augustus, 21 oktober, en 23 en 30 december 2019.

Feestdagen
Geopend: Goede Vrijdag, Eerste en Tweede Paasdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart, Pinksteren, Tweede Kerstdag en Oudjaarsdag
Gesloten: Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag

Entreeprijzen

Volwassenen € 11,50
Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25

CJP € 8,60
CJP t/m 18 jaar € 3,95

Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen, Museumkaarthouders en ICOM-kaarthouders hebben gratis toegang op vertoon van hun geldige pas tijdens reguliere openingstijden (evt. toeslag bij evenementen en exposities).

Koop hier uw kaartje

Groepen vanaf 20 personen (binnen openingstijden)
Volwassenen € 9,60
Kinderen 4 t/m 18 jaar € 4,20
Bekijk hier de mogelijkheden voor groepsrondleidingen.

Goed om te weten

 • In de kasteelwinkel kunt u lekker streekproducten en fraaie souvenirs kopen.
  De winkel is tot 17 uur geopend.
 • De entreekassa is geopend tot 16:30 uur.
 • De gemiddelde bezoektijd aan de musea in het kasteel bedraagt 55 minuten.
 • Tijdens evenementen kunnen andere openingstijden en entreeprijzen gelden. Kortingsbonnen en kortingskaarten zijn dan niet geldig.
 • Rolstoelgebruikers mogen het terrein van kasteel Doorwerth gratis bezoeken. Het kasteel zelf, de toiletten en de winkel zijn tot onze grote spijt niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Alle torens en verschillende verdiepingen zijn verbonden via diverse grote en kleine trappen in het middeleeuwse slot. De ruimtes zijn daardoor niet gelijkvloers. Wel kunt u heerlijk zitten op onze binnenplaats en genieten van de prachtige omgeving van het kasteel.
 • Er is nergens op het kasteelcomplex een invalidentoilet aanwezig.
 • Honden zijn in het kasteel niet toegestaan met uitzondering van blindengeleidehonden en officiële hulphonden. Buiten het kasteel zijn honden- mits aangelijnd- toegestaan.
 • Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen een begeleider meenemen. Deze begeleider heeft dan gratis toegang.
 • Drones zie hiervoor regels voor drones bij GLK.
 • Aan deze bijzondere historische locatie zijn een aantal spelregels verbonden die te maken hebben met de zorg tot behoud van dit unieke Gelders cultuurgoed. De kasteelmanager Carine van Ketwich Verschuur beantwoordt graag uw vragen. U kunt contact opnemen via doorwerth@glk.nl .
 • Bekijk onze bezoekvoorwaarden.

Bereikbaarheid

Kasteel Doorwerth is goed bereikbaar via de A50 en de A12. Parkeren is gratis.

Doorwerth is per bus te bereiken vanaf station Arnhem. Vanaf de bushalte in Doorwerth Winkelcentrum de Weerd of bushalte Heveadorp Veerweg is het ongeveer een kwartier lopen. Meer informatie: www.9292.nl.