Groepen

Prachtig gelegen in de uiterwaarden bij de Rijn ligt kasteel Doorwerth. Hier dompelen uw gasten zich onder in de sfeer hoe vroeger op een kasteel werd geleefd. Naar keuze bieden wij een paar uur, dagdeel of dag kasteel beleving, aangevuld met uw culinaire wensen.

Aangepaste Rondleidingen

I.p.v. brochure 2020
We verzorgen tot 1 januari 2021 aangepaste rondleidingen i.v.m. corona maatregelen.

Rondleidingen buiten
Groepsrondleiding moestuin (max 10 personen)
De moestuin is opgezet als een klein ‘buitenmuseum’ waarin wordt getoond welke gewassen werden verbouwd en hoe ze werden gekweekt. De tuinbaas of een moestuin gids vertelt over de ‘vergeten’ gewassen en de rol van groenten, kruiden, kleinfruit en bloemen voor de bewoners van het kasteel. Een rondgang duurt ongeveer een uur.
Duur : ongeveer 1 uur
Prijs 35,00 (max 10 personen)

Interesse? Stuur een mail naar doorwerth@glk.nl


Groepsrondleiding September 44 wandeling (max 10 personen)
Tijdens de slag om Arnhem en daarna is rond Kasteel Doorwerth en in haar omgeving ook zwaar gevochten. Een kasteelgids loopt met de groep langs opmerkelijke plekken uit de strijd en vertelt het verhaal aan de hand van foto’s en ooggetuigenverslagen.
Duur: ongeveer 2 uur
Prijs: € 35,00 (maximum 10 personen )
Interesse? Stuur een mail naar doorwerth@glk.nl


Kasteel ontvangst en kasteelbezoek: (max 14 personen)
De kasteelgids ontvangt de groep in de Ridderzaal van het kasteel en vertelt over de (bouw) geschiedenis en de bewoners van het kasteel. Daarna bezoekt de groep, met in acht neming van de 1,5meter (en dus met korte tussenpozen) het kasteel op eigen gelegenheid
Duur: ongeveer 1 uur
Prijs: € 235,00 (maximum 14 personen)
Aanvangsmogelijkheden: dagelijks 11.00 uur of 16.00 uur

Interesse? Stuur een mail naar doorwerth@glk.nl

Activiteiten

Tijdens een bedrijfsuitje, teamdag, uitje met familie of vrienden bekijkt u het kasteel zelfstandig, met een gids of kiest u voor de rondleiding langs historische figuren uit de geschiedenis van het kasteel.Ook kunt u met uw familie of bedrijf onze spannende Escape Route spelen. Buiten is er ook van alles te doen, van een rondleiding met uitleg in de historische kasteelmoestuin tot een bezoek aan de bijenstal.
Ook een programma met actieve of sportieve activiteiten is mogelijk.

Culinair genieten

In Kasteelcafé De Zalmen en Koetshuis de Bilderberg die op het kasteelcomplex gelegen zijn wordt met culinaire zorg een heerlijke lunch, afternoon tea, borrel of diner verzorgt voor uw groep vanaf 15 personen. Bent u met een kleiner gezelschap dan kunt u het kasteel op eigen gelegenheid bezoeken en gebruik maken van de menukaart van Kasteelcafé De Zalmen.