Escape route

In Kasteel Doorwerth kun je een uitdagende escape route spelen. Met het spelen van deze game voorkom je dat het verhaal van Gelderland gewist wordt door het kraken van codes en het oplossen van puzzels. Houd je van raadsels en van het speuren naar verborgen aanwijzingen, breng dan snel een bezoek aan Kasteel Doorwerth!

Het Verloren Verhaal van Gelderland

Bij het spelen van dit spel red je de collectie van het museum. Dit doe je door met gezinsleden puzzels op te lossen en raadsels te ontrafelen, maar ook door het zoeken van topstukken in de collectie. De route staat garant voor een uitdagende zoektocht in en rond het museum. Je gaat aan de slag met de Gelderse geschiedenis en de collectie van het museum.

De escape route

 

 • In Kasteel Doorwerth kun je een uitdagende escape route door het hele kasteel spelen. Met het spelen van deze game voorkom je dat het verhaal van Gelderland gewist wordt door het kraken van codes en het oplossen van puzzels. Houd je van raadsels en van het speuren naar verborgen aanwijzingen, breng dan snel een bezoek aan Kasteel Doorwerth!

  Bij het spelen van dit spel red je de collectie van het museum. Dit doe je door met teamleden puzzels op te lossen en raadsels te ontrafelen, maar ook door het zoeken van topstukken in de collectie. De route staat garant voor een uitdagende zoektocht in en rond het museum. Je gaat aan de slag met de Gelderse geschiedenis en de collectie van het museum.

  Duur:           
  Ongeveer twee uur.

  Starttijd:     
  zaterdag en zondag; 11.30 12.30 13.30 en 14.30 uur 

  dinsdag t/m vrijdag 11.30 en 14.30 uur

  Deelnemers:
  Twee tot maximaal vijf deelnemers vanaf acht jaar en ouder.

  Advies:         
  Laat tenminste één volwassene onderdeel van de groep zijn. Door de krachten van volwassenen en kinderen te bundelen, heb je de meeste kans om alle puzzels op te lossen.

  Nodig:         
  Voor het oplossen van de puzzels is een smartphone met QR-scanner noodzakelijk.

  Kosten:       
  De escape route kost
  € 69,- per team van maximaal 5 personen. (De donateurspas of andere vrij -en kortingskaarten worden voor deze activeit niet geaccepteerd)

  Museumkaarthouders betalen € 35,- per team van minimaal 4 personen, maximaal 5. 

Reserveren: Koop hier je escape route (nb het kopen van een speurtocht a 2 euro of een boekje is NIET nodig voor deze activiteit)

Andere locaties

Ook in Museum Kasteel Wijchen, Museum Elburg, Kasteel Huis Bergh, Museum Smedekinck, Kasteel Doorwerth en het Elisabeth Weeshuis Museum zijn Escape routes te spelen. Het verhaal is per locatie anders.

Het Verloren Verhaal van Gelderland is onderdeel van het project Verhaal van Gelderland en is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.