Escape route

De escape route kan helaas momenteel niet gereserveerd worden.

In Kasteel Doorwerth kun je een spannende escape route spelen. Met het spelen van deze game voorkom je dat het verhaal van Gelderland gewist wordt door het kraken van codes en het oplossen van puzzels. Houd je van raadsels en van het speuren naar verborgen aanwijzingen, breng dan snel een bezoek aan Kasteel Doorwerth!

Het Verloren Verhaal van Gelderland

Bij het spelen van dit spel red je de collectie van het museum. Dit doe je door met gezinsleden puzzels op te lossen en raadsels te ontrafelen, maar ook door het zoeken van topstukken in de collectie. De route staat garant voor een uitdagende zoektocht in en rond het museum. Je gaat aan de slag met de Gelderse geschiedenis en de collectie van het museum.

De escape route

  • De route duurt ongeveer twee uur
  • Laatste starttijd 14.30 uur (vanwege de duur van de game)
  • Geschikt voor twee tot vijf deelnemers vanaf acht jaar en ouder
  • Advies: laat tenminste één volwassene onderdeel van de groep zijn. Door de krachten van ouders en kinderen te bundelen, heb je de meeste kans om alle puzzels op te lossen.
  • Voor het oplossen van de puzzels is een smartphone met QR-scanner noodzakelijk
  • De escape route kost € 10,- per team/gezin. Daarnaast betaalt u de reguliere toegangsprijs voor het kasteel. Dat kan online en in het kasteel zelf. Museumjaarkaarthouders en donateurs van Geldersch Landschap en Kasteelen hebben gratis toegang.

    Onze spannende escape route is erg populair. Om er zeker van te zijn dat u op het door u gewenste tijdstip de escape route kunt spelen, adviseren wij u een starttijd te reserveren via onderstaande link. Bent u met meer dan 5 personen? Dan is het verstandig in twee teams te spelen en twee starttijden te reserveren.

     

Andere locaties

Ook in Museum Kasteel Wijchen, Museum Elburg, Kasteel Huis Bergh, Museum Smedekinck, Kasteel Doorwerth en het Elisabeth Weeshuis Museum zijn Escape routes te spelen. Het verhaal is per locatie anders.

Het Verloren Verhaal van Gelderland is onderdeel van het project Verhaal van Gelderland en is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.