Kasteel Doorwerth bezoeken

Fonteinallee 2b
6865 ND Doorwerth
T (026) 33 97 406 (bereikbaar tijdens openstellingstijden kasteel)
E doorwerth@glk.nl
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter

Kasteel Doorwerth is een stoer, middeleeuws kasteel en laat zien hoe vroeger op een landgoed werd geleefd. In de ingerichte vertrekken kun je de vroegere sfeer letterlijk ruiken, zien en horen. Het thema ‘kasteel in bedrijf’ verenigt de geschiedenis, bosbouw en jacht. Speciale exposities worden afgewisseld met schilderijen van de Oosterbeekse School. Voor kinderen is er een leuke, educatieve speurtocht door het kasteel.
De kasteelwinkel verkoopt lekkere streekproducten, boeken, kaarten, souvenirs, voor iedereen wat. Bij Kasteelcafé de Zalmen kunt u genieten van een hapje en een drankje.

Museum Veluwezoom

In kasteel Doorwerth is ook Museum Veluwezoom gevestigd. Dit museum toont in wisselende exposities het werk van 2 kunstenaarskolonies die het magische landschap rondom Oosterbeek, Wolfheze en Renkum in beeld brachten.
In de exposities wordt ook aandacht besteed aan kunst uit bevriende kunstenaarsdorpen als Barbizon, Dachau, Worpswede, en Tervuren. Op aanvraag zijn rondleidingen en/of lezingen mogelijk. Meer informatie vindt u op www.museumveluwezoom.nl.